Select a Quiz:
 
These are all quesitons from our senior year in high school, 9/1/1964 - 6/30/1965. Select your answer and "correct" or "wrong" will be displayed. If you want help before you answer, click on "Get Hint." The question # and score are displayed at the bottom. Your points will be determined by how many correct answers you have - .5 for each hint used.

SENIOR YEAR NAME THAT TUNE




 

QUIZ KEY:

Choices: Oh Pretty Woman; G.T.O.; Baby I Need Your Loving; Mountain of Love; It's All Over Now; Chug-a-Lug; Come See About Me; Doo Wah Diddy Diddy; I Feel Fine; Dancing In the Street;

1. The second record to chart in the U.S. (#26) by The Rolling Stones.; 'It's All Over Now' was a #1 for The Rolling Stones in the U.K.
Correct Answer: It's All Over Now

2. performed by Ronny & The Daytonas; 'G.T.O.' by Ronny & The Daytonas reached #4 in September of '64.
Correct Answer: G.T.O.

3. Julia Roberts; 'Oh Pretty Woman' was Roy Orbison's second #1
Correct Answer: Oh Pretty Woman

4. First Motown hit by The Four Tops; 'Baby I Need Your Loving' by The Four Tops just missed the top ten, peaking at #11.
Correct Answer: Baby I Need Your Loving

5. a Motown hit by Martha & The Vandellas; 'Dancing In the Street' by Martha & The Vandellas was their highest ranked record, reaching #2.
Correct Answer: Dancing In the Street

6. featured in the Bill Murray movie, 'Stripes'; 'Doo Wah Diddy Diddy' by Manfred Mann was written by Brill Building colleagues Jeff Barry & Ellie Greenwich and was originally recorded by The Exciters.
Correct Answer: Doo Wah Diddy Diddy

7. follow up to 'Dang Me'; 'Chug-a-Lug' was written and sung by Roger Miller and he claimed it was based on a friend who could 'drink a beer in 3 seconds.'
Correct Answer: Chug-a-Lug

8. Johnny Rivers' third top twenty record of 1964; 'Mountain of Love' was a #21 record for Harold Dorman in 1960 -- Johnny Rivers' version made it to #9.
Correct Answer: Mountain of Love

9. a Supreme Song; 'Come See About Me' was the Supreme's third consecutive #1 hits.
Correct Answer: Come See About Me

10. a classic Beatles intro; 'I Feel Fine' was The Beatles sixth #1 single of 1964.
Correct Answer: I Feel Fine

Choices: This Diamond Ring; Ticket To Ride; Game of Love; Downtown; Help Me Rhonda; Hurts So Bad; Love Potion #9; Ooo Baby Baby; Can't You Hear My Heartbeat; How Sweet It Is;

11. originally recorded by The Clovers; 'Love Potion #9' by The Searchers reached #3 in January of 1965
Correct Answer: Love Potion #9

12. Petula Clark's first #1 record; 'Downtown' by Petula Clark was the first British female to have a #1 record during the rock era.
Correct Answer: Downtown

13. Marvin Gaye's fourth top ten record; 'How Sweet It Is' by Marvin Gaye reached #6 -- a James Taylor version would do that one better in 1975.
Correct Answer: How Sweet It Is

14. Jerry's boy's first release; 'This Diamond Ring' by Gary Lewis & The Playboys was a #1.
Correct Answer: This Diamond Ring

15. 1964 was a big comeback year for Little Anthony & The Imperials; 'Hurt So Bad' by LIttle Anthony & The Imperials was their first top ten hit since 'Tears On My Pillow' in 1958.
Correct Answer: Hurts So Bad

16. It's a 'mindbending' song.; 'Game of Love' by Wayne Fontana & The Mindbenders was #1 on April 24th, 1965.
Correct Answer: Game of Love

17. The lead singer was Peter Noone.; 'Can't You Hear My Heartbeat' by Herman's Hermits was their second U.S. hit, peaking at #2 in March of '65.
Correct Answer: Can't You Hear My Heartbeat

18. Smokey sang lead.; 'Ooo Baby Baby' by The Miracles reached no higher than #16 but was listed on Rolling Stone's '500 Greatest Songs.'
Correct Answer: Ooo Baby Baby

19. It was written by John Lennon and credited to Lennon-McCartney.; 'Ticket To Ride' by The Beatles was the second of four #1 hits for The Beatles in 1965
Correct Answer: Ticket To Ride

20. Written by Brian Wilson and Mike Love; 'Help Me Rhonda' by The Beach Boys was their second #1 record.
Correct Answer: Help Me Rhonda

Question x of y